Wednesday, August 22, 2007

Sunete


In timp ce un rau incearca sa urce in amonte un pescarus pluteste dezordonat in bataia vantului urmarind cu privirea sa monocromatica un vis.
Un junghi curma activitatea unui muschi ce tinde sa se relaxeze voluntar de durere…..vad cum un sarpe incearca timid sa intre in apa pentru asi racori sangele deja mult prea rece pentru caldura degajata de soare….o picatura de seva se scurge dintr-un copac atins de un nor…..
Ajuns nevoit de spasme la rascrucea dintre stanga si dreapta aleg rosu pentru ca este mult mai acid decat vestul care se misca in imaginatia mea precum acul unei busole sfidata de un magnet ai carui poli ordoneaza in spectre bine definite polenul florilor scuturate de ploaie…
O nota muzicala nu isi gaseste locul in linistea alba a unei partituri care prin tacerea ei iti creeaza imaginea sunetului ce se rasfrange la fiecare cheie sol.
O distanta te face sa te gandesti la o miscare statica ce incearca sa-ti deplaseze gandul spre un punct imaginar si iti exteriorizeaza valurile de fum ce inunda fiecare por al pielii persoanei de langa tine si sfideaza razand teoria haosului care de frica ingheata intr-o oscilatie acordata precum corzile unei viori ce a incetat sa mai cate fiind invadata de un glas mut.
Si sunetele se dezlantuie….vibratiile metalice ale corzilor atinse de o frunza sfarama orice amintire ce incearca sa te imobilizeze in timp…notele muzicale rup portativul pe care asteptau galbeneala timpului sa le cuprinda….
O supradoza de senzatii te loveste si te face sa simti ca un pumnal fiecare acord care suna foarte cunoscut….simti cum numai un cal innaripat poate sa te ridice peste marea de sunete…..
Si cum simt ca nimic nu mai poate fi salvat fug cu o cheie sol in suflet pentru a avea totusi un inceput pt o noua partitura ce voi incerca sa o creez departe de privirile speriate ale unor vulturi ce planeaza amenintator deasupra unui ceas ce incearca din rasputeri sa demonstreze ca timpul este reversibil si isi blesteama ziua in care a ales sa il slujeasca pe Cronos. Eu plec….si ea pleaca….dar ne vom intalni la ora noua fara un sfert precum se intalnesc limbile unui ceasornic….si dak nu va fi la noua fara un sfert atunci va fi sigur la sase jumatate.

Radu Mihai

14 comments:

moi non plus said...

frumoasa imagine...pescarusi,sunete, partituri,viori,cheie sol,ceas,intalniri...amalgamul asta imi trezeste amintiri... ma numesc Raluca si sunt dependenta de sunete:)

Defektu said...

buna seara Raluca....buna seara Raluca....buna seara Ra-luca.....mie mi se pare abrut amalgamul...

moi non plus said...

shhhh...inca ascult sunetele;))

Defektu said...

eu sunt deja peste ele....zbor....chiar vad sunetele.....

Anonymous said...

"O distanta <...> glas mut."
incearca fraze mai scurte si mai putin haotice :)

gj oricum

Defektu said...

asta e farmecul....fraze lungi...si cat mai haotice....sau asta pot sa spun k e definitoriu....

"gj oricum" asta nu am inteles-o

Anonymous said...

nu vad nici un farmec in fraze lungi si fara noima

gj- good job

Defektu said...

noima au....sau cel putin pt mine....si ok o sa le mai scurtez....

moi non plus said...

nu ceda...din frazele astea lungi ies cele mai interesante non-sensuri..daca anonimului nostru nu ii place,sa isi gaseasca altceva de facut

Ana said...

"O supradoza de senzatii"..suna foarte puternic si deja imi creaza o imagine in minte...cu mine, "luata" de aceasta supradoza :)
Si da, daca nu va veti intalni la fara 15...atunci la si jumate, sigur :)

Anonymous said...

Sunete vagi, sunete moi, sunete puternice, sunete in tine sau in afara ta... Cum poti sa vezi sunetele daca nu inchizi ochii?

Defektu said...

cateodata chiar si cand sunt deschisi....ochii mei sunt inchisi....

Anonymous said...

moi non plus ha detto...

nu ceda...din frazele astea lungi ies cele mai interesante non-sensuri..daca anonimului nostru nu ii place,sa isi gaseasca altceva de facut


Raluca, daca nu imi placea... nu citeam. Nu zic nimanui sa renunte, doar cum sa scrie mai bine. Sunt convins ca el intelege ce scrie, dar pt unii nu au sens. Trairile sunt greu de transmis prin text.

Spor la creatie

moi non plus said...

Anonime (ma scuzi dar nu stiu cum sa ma adresez altfel), am inteles ce incerci sa faci, dar asta e frumusetea unui astfel de text: fiecare il percepe intr-un mod personal care nu trebuie sa fie echivalent cu cel al autorului. Meritul acestuia e ca reuseste sa capteze atentia si sa genereza stari.