Sunday, December 03, 2006

contrast


undefined

Alb….albul este o intesistate de puncte inodore plutind pe panza unui pictor renascentist cufundat intr-o stare contextuala de finite inumane ce locuiesc in geamuri sparte.
Negrul…negrul este o mare de diformitate creeata de o iluzie trecuta de prima tinerete fumand o tigara veche si ingalbenita aprinsa dintr-o fantana cu apa cristalina.
Razboiul cromatic dintre alb si negru nu este castigat…este doar pierdut in neant de ambele puteri totale care deformeaza orice dimensiune pamanteasca..
Din pacate aceste 2 simturi , 2 puteri , 2 nuante perfecte nu sunt atinse in viata de zi cu zi ele delimiteaza o existenta.
Albul pur albul total albul inghetat este vazut doar in momentul in care te nasti…atunci poti sa simti caldura si gheata acestei culori este prima si sigura data cand simti alb…si din pacare toata viata vei alerga dupa ceva ce s-a dus si ai fost prea vegetal sa-l poti simti.
Negrul este atat de negru incat nimic pamantesc nu poate sa-l defineasca asa cum il defineste ultima clipa sau mai bine zis intersectia dintre ultima clipa de pe aceasta lume si prima clipa de dupa….atunci observi negrul total un negru irezistibil ce te face sa vrei sa-l urmezi….sa lasi totul in urma…..negrul acela este un negru fatal…greu de descris dar este unicul negru. Si ramai doar cu parerea de rau ca nu il poti percepe deoarece te intorci in vegetal.
Viata este un contrast……..este doar un singur pas intre alb si negru…….
Ceeace este abstract….este faptul k omul traieste intr-o limita nelimitata exact de o zi sau de un an….este limitat de 2 nuante…deci omul este o fiinta cromatica…..omul se afla la intersesctia dintre alb si negru…viata omului este gri….simbioza dintre cele doua extremitati.
Griul ne arata exact unde ne aflam….unde ne aflam pe degradeul invers de la negru la alb in ce pozitie nedeterminata simbolic si recreeata cromatic.
Trist este ca in griul de eveninente si de trairi singurul lucru care poti sa-l faci este sa-ti apropii negrul indepartandu-te fara propria-ti voie de albul inceputuli.
Va dati seama ce ciudat…..exista o infinitate de culori….si noi taraim inchisi intre cele 2 non-culori de pe acest pamant….

P.S. Traiesc gri…am un suflet alb si o destinatie neagra.


Radu Mihai

6 comments:

Anonymous said...

cel mai tare blog pe care l`am citit vreodata.. :)
felicitari!

Anonymous said...

>:D<

moi non plus said...

negrul l-am vazut de fiecare data cand lesinam..albul il murdaresc cu fiecare clipa..eu traiesc dupa un spectru colorat doar pentru a-mi ascunde albul si negrul..iubesc aceste doua non-culori..imi place cum le-ai descris..

Anonymous said...

multam de aprecieri....detest spectrul colorat pt k din pacate tot la negru ajungem...

moi non plus said...

mhm...dar il purtam in fata, ca o platosa, numai ca nu stim ca se poate sparge oricand si vom ramane goi de culoare..e totul o inventie a creierului nostru, dar tot pe biti gandeste 0-1, alb-negru

Anonymous said...

astept aceasta fisura.....in platosa....